måndag 6 juli 2009

Hållbar utveckling...

Är det ett uttjatat ord eller? Men...folk fattar ju inte och då måste det nötas in, tydligen! Nu har jag kommit en bra in i min bok, om fusket med maten....vilken rutten industri. Nej detta kommer inte att hålla....vi kommer att få betala ett högt pris, var så säker.

Vem vet idag om alla tillsatser vi äter kommer att skada oss. Kanske inte en och en men tillsammans. Precis som med larmrapporterna som kom om våra besprutade livsmedel. Som tex paprikan som är besprutad med 29 olika preparat, rätta mig om jag har fel, bara för att kringgå reglerna med maxdosen av ett besprutningsmedel så använder man flera. Men vilken effekt får de tillsammans? En ren giftcoctail!

Läste i min bok att Ica:s bearnaissås innehåller 25 komponenter, att jämföra med de 8 som ingår om du gör den själv hemma i köket! Knorrs kycklingsoppa innehåller 19 "ingredienser" varav kyckling är 1,8 %......

Och nu det senaste jag läste på Aftonbladets hemsida (Aftonbladet...säker källa? Jo, jag tror det då det är en recencerad bok) om IKEAS skövling av skog. Boken heter "Cheap-the high cost of discount culture" av Ellen Ruppel Shell. Författaren beskriver om tveksamma affärer för att hålla låga priser vilket innebär illegal skogsavverkning i östra ryssland och östeuropa vilket påverkar växthuseffekten. Och det är ju ett högt pris för billiga bokhyllor. Någon återplantering? Nej jag tror inte det.

Sen har jag tänkt på den billiga och låga kvaliteten som IKEA har gör att det blir lite slit och släng och det är ju resursslöseri. Man tänker att "det är ju så billigt så det kan jag ha ett tag så slänger jag det när jag tröttnat på det". Köpte själv tallrikar på IKEA som efter 2 månader var fullristade av svarta streck från besticken. Såg otrevligt och oaptitligt ut...och nu är de på sortergården....

Det är inte lätt att vara konsument!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar