Jaha...då var "huset" tomt och tyst igen. Nu har barna åkt hem till sitt. Det är otroligt vad tyst det blir. Det är inte när alla är hemma man tänker på att det låter utan först när det blir tyst...då tänker man på att det inte låter...underligt...hmm...nästan filosofiskt. I går kväll lagade S en jättegod GI-paj, den måste jag ha receptet på. Tack alla för en trevlig och mysig helg!
Ikväll har vi varit och handlat närproducerat kött i en liten "gårds"butik. Det var annat det än ICA ...där ligger massproducerat, stressat kött från stordrift, storförpackat i långa rader. I alla fall...vi köpte ryggbiff med "kappa"... ja det hette faktiskt så. Det var styckat på ett speciellt sätt, 309 kr kilot som hittat...nja...eller inte kanske men kossan har haft ett bra liv och blivit ompysslad och det kostar. Den skulle tillagas helstekt i ugn till 62 graders innertemperatur. Det blir nog bra. Sen väntar vi på rökt renstek från Norrland och äkta norrländskt tunnbröd...hmm inte närproducerat, inte bra men svensk kvalitet. Av det ska det bli renklämma. Ser fram emot lördagskvällens middag tillsammans med goda vänner.
I måndags var jag i Stockholm och tittade till min elev som ställer ut sitt projektarbete på Tekniska Museet. Det var många fina arbeten så konkurrensen är hård. I morgon får vi veta hur det gått.
Det va dyrt! men en bra isatts för sveriges jordbruk!
SvaraRadera